ratatuj

Friss topikok

  • Amaja: @nemvagyokmesterszakacs: nagyon szuper a blogod különösen a "fotód" tetszik. örülök, h megtaláltál. (2011.07.25. 21:18) bográcsozás - zöldség curry
  • anazar: A saját szüretre természetesen! Dublinban hűvösből nincs hiány, viszont napon érett paradicsomból ... (2011.07.15. 10:45) az első saját paradicsomok
  • Cetül Ordít: Szép..:P (2011.03.06. 13:01) csöröge fánk
  • Amaja: nem felejtettem el, de azóta nem készült... (2011.02.21. 13:08) vkf 2010 - hideg töltött káposzta
  • Amaja: @Rosszarcú Marhavágó: kösz! :-)).. vannak még képek... de itt egyszerűen technikai professzionizmu... (2011.02.01. 22:14) aranygaluska

a névadó

2011.06.19. 20:55 Amaja

elhatároztam, hogy akkor legyen fészbuk is.

... és persze mi legyen az első, hát a címadó.

 

 

ezért, és mivel kezdődik a szezon, gyártottam gyorsan egy ratatujt. illetve, már gyártottam korábban is, de kész állapotában nem túl fotogén a lelkem :-), ezért most már akkor lefotóztam, mikor minden adalék a fazékban volt.

a ratatuj  egy olyan találmány, mint nálunk a lecsó. nincs két egyforma, még egy konyhában sem mindig ugyanúgy készül. 

én ha ratatujt készítek, akkor csak zöldséget  és friss fűszereket teszek bele, amit a teraszon termesztek. paprikát, paradicsomot, cukkinit, padlizsánt, esetleg gombát, bár ez már nem autentikus.

legutóbb olyat ettem amiben kolbász is volt, a padlizsánt előre megsütötték és összeturmixolva került bele. nagyon finom volt (köszönöm K. :-))).

az is nagyon-nagyon finom volt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ratatuj.blog.hu/api/trackback/id/tr782998343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása