nyáron nem tudok, mármint feltölteni a blogra, valahogy nem jön össze. már péntek este szaladunk a mézeskalács házikóba, ahol a civilizáció csak a szükséges, minimális szinten van jelen. nincs tv, internet, és a rádió is csak úgy férkőzhetett be, hogy egyben az óra szerepét is betölti. ott tehát nincs mivel, hétköznap viszont leginkább nincs mikor. a fotók is rendre elmaradtak mostanában - vagy mert már nagyon éhes volt a csapat, vagy nem is tudom....
ezt viszont nem tudom kihagyni. múlt hétvégén kaptam Sárikától egy nagy kupac frissen szedett spenótot, pici zsenge levelekkel. már hazafele is azon gondolkoztam, mi legyen belőle, hogy érezni lehessen ez nem iglo kapitányból vagy valami "friss" őskövületből készült. valami egész könnyű finom, vacsorát találtam ki, ahol nem kell mindenféle konyhatechnológiai eljárásokkal eltüntetni, hogy milyen volt..
a leveleket forró sós vízbe dobtam pár percre, leszűrtem és tálba tettem. készítettem egy besamelt amit tojással és tejszínnel turbóztam fel, és reszeltem bele egy kis szerecsendiót. ezt a kenőcsöt öntöttem a spenótra. joghurtos fűszeres pácban ázott és kisütött csirkemell volt hozzá a kísérő