mondhatnám, hogy nosztalgiázok, de sokkal inkább igaz, hogy végre nyár van, meleg, süt a nap és nem is ígérnek esőt hétvégére. ... ettől én már nagyon-nagyon mennék nyaralni. mivel az még nagyon messze van, legalább előkerestem a tavalyi emlékeket. augusztusban készült egy horváthországi kempingben, ahova minden reggel jött a halas ember és mivel véletlenül - egyébként tényleg - nálunk volt a boronatárcsa iszonyú lelkesen főztük meg az egyébként teljesen egyszerű, nagyjából 20 perc alatt elkészíthető vacsoráinkat.
a halas embernekegyébként volt még egy hallatlan előnye, hogy megmutatta melyik halat és herkentyűt, hogy kell megtisztítani.
ehhez a pastához megsütöttük grillen a tintahalat és a szardíniát, kifőztem a tésztát és hozzáadtam néhány felkockázott paradicsomot, hagymát, fokhagymát és a campingben termő kakukkfűből néhány ágat, valamint sót, borsot és egy kis petrezselymet. meglocsoltam citromlével. még egy kis sajt is került rá. itthon később készült egy szofisztikáltab, gazdagabb változat is, de az ötletadó is remek volt.