tavasszal sikerült eljutnom a Rosinante főzős hétvégéjére. :-)))))
francia menü volt soron a Sarki fűszeres és Mirelle irányításával. nagyon-nagyon élveztem, szuper volt és ott tanultam a clafoutis-t.
igazi nyári sütemény. bogyós gyümölcsökkel a legfinomabb, de szerintem lehet kísérletetni mindenfélével. iszonyú, borzasztóan egyszerű, ami szintén nem elhanyagolható.
a tepsit ki kell vajazni és lisztezni, erre kell szórni a gyümölcsöt, nyakon kell önteni egy sűrű, feljavított palacsintatésztával és betolni 40 percre az előmelegített sütőbe. azért is szuper a recept, mert a gyümölcs nem áztatja el a pitét.
hozzávalók:
10 dkg. cukor
6 tojás
vaniliás cukor
2 dl tej
2 dl tejszín
most cseresznye és meggy - de lehet más gyümölcs is