a dátum nem elírás, ez a bejegyzés még tavaly készült, nagyjából egy éve a VKF-re, csak akkor még nem mint blogbejegyzés. felteszem ide is, mert érdekes, téli, különleges, egészséges és egyáltalán...
a receptet nem én találtam ki. nővéremtől tanultam.
karácsony körül készül gyakran, amikor a sültektől és süteményektől elnehezül az ember, de úgy „enne még valamit, amitől jobb lesz”
eredeti funkciója hideg előétel.
a recept maga nem bonyolult inkább elszántságra van szükség az első adag elkészítéséhez. ha van maradék sült hús fel lehet használni.
Hozzávalók:
sült hús
savanyú káposzta
káposzta levél
főtt tojás
sós/csemege uborka
a lila hagyma dekoráció
a húst kis kockára vágom. a tojást szeletelővel hosszában és keresztben is összedarabolom, a káposztát átmosom, és apróra vágom. és felkarikázom az uborkát. hozzákeverek egy kis majonézt, őrölt borsot, és ha szükséges sót.
A káposztaleveleket ezzel a töltelékkel megtöltöm.
Tálaláskor majonézet öntök rá.