ratatuj

Friss topikok

  • Amaja: @nemvagyokmesterszakacs: nagyon szuper a blogod különösen a "fotód" tetszik. örülök, h megtaláltál. (2011.07.25. 21:18) bográcsozás - zöldség curry
  • anazar: A saját szüretre természetesen! Dublinban hűvösből nincs hiány, viszont napon érett paradicsomból ... (2011.07.15. 10:45) az első saját paradicsomok
  • Cetül Ordít: Szép..:P (2011.03.06. 13:01) csöröge fánk
  • Amaja: nem felejtettem el, de azóta nem készült... (2011.02.21. 13:08) vkf 2010 - hideg töltött káposzta
  • Amaja: @Rosszarcú Marhavágó: kösz! :-)).. vannak még képek... de itt egyszerűen technikai professzionizmu... (2011.02.01. 22:14) aranygaluska

magyar konyha

2011.07.03. 14:20 Amaja

nyáron amikor egyszerre többfélét főzök, van egy olyan trió, ami gyakran egyszerre készül és ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a magyar konyha milyen gyakran indul ugyanarról az alapról.

hagymát párolok, esetleg előtte még egy kis szalonnát alá, erre jön a pirospaprika és ebből még akármi is lehet.

ha most nem is egyszerre, de megint elkészült a trió és hozzá az ilyen volt ilyen lett sorozat:

I.

igaz ez most nem a városi keretek között készült változat, de arra nagy valószínűséggel őszig várni kell. az első jelölt tehát a - jelen esetben peti - pörkölt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II.

második jelölt a tökfőzelék.

én a piros/fehér változatból a pirosat készítem. a tököt nemcsak tejfölösen habarom be, hanem még az elején megszórom  a hagymát egy kevés pirospaprikával, csak módjával, hogy a végeredmény kellemesen rózsaszínes legyen, erre a paprikás alapra teszem a tököt. és itt lehet fujjolni :-)), de nekem ez a változat jön be. a másik, sápadt arcúról a napközi jut eszembe, ahol  csomós, világos rántásban úszott néhány szál tök és ott volt mellette még a kellemetlen vastagszárú csimbókos kapor. emiatt évekig nem is ettem tökfőzeléket. de megismertem ezt a változatot ahol a kapor egészen apróra van vágva és teljesen beleolvas a selymes krémes szószba, hogy észre sem lehet venni.

III.

az első két étel kellemes kiegészítője egymásnak, míg a harmadik egy másik műfaj.

a lecsó, amiről  egy kisebb kötetet meg lehetne tölteni, annyi változatban készül. ez most egy elég alap változat.

kis szalonna, hagyma, néhány kolbászkarika, pirospaprika, paprika, paradicsom és só

 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ratatuj.blog.hu/api/trackback/id/tr753034730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása