Miért utolsó?
Hát azért mert eddig a tetejét mindig megszórtam durvára tört dióval, de most 21 év után kiderült, hogy a gyermek allergiás. Persze nemcsak a dióra, hanem mogyoróra, mandulára, ráadásul krumplira sárgarépára, zellerre és még sok-sok mindenre. Új világ köszönt be a konyhába...
A brownies egyébként Sthal receptgyűjteményéből származik.
Elkészítjük a száraz részt és a "nedves" részt, ahogy azt rendes amerikai ihletésű sütiknél illik.
összekeverek egy tálba:
10 dkg apróra tört étcsokit
10 dkg lisztet
10 dkg cukrot
2 dkg cukrozatlan kakaót
sütőport
egy másikba pedig:
2 teáskanál nescafet, amit elkevertem 1/2 dl forró vízben
2 tojást
1 dl olajat
ezután összekeverem a két tálban lévő adalékokat és beleöntöm a kivajazott kerek tortaformába , a tetejét ekkor szórtam meg apróra vágott dióval és előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm 175 fokon.