ez az írás is elkészült több mint két hete, de elég sűrű volt a program mostanában. végre ki lehetett menni a mézeskalácsházba, persze ezzel járt mindenféle tavaszi kerti munka... és sajnos ennek a következménye is. összeszedtem egy szemsérülést és emiatt még a gépem sem kapcsoltam be jó pár napig. szerencsére nem lesz maradandó következménye, de még eltart egy darabig, míg teljesen rendbe jön.
visszatérve az íráshoz: egy nagykorú gyereket nehéz meglepni, de azért mégiscsak mindig töröm a fejem... most az egyik meglepetés az ebéd lett, mármint a menü:
borsóleves - na ez csak az egyszerűség kedvéért - és mert leves kell
a kedvenc: spenótrolád - dédi receptje szerint
steak - mert már olyan régóta szeretné
medvehagymás krumplisaláta, mert szezonja van és a múltkorinak nagy sikere volt
mojito palacsinta
szerencsére a piacon szép húst kaptam, így a steaknek nem volt semmi akadálya.
a szeleteket körbetekertem bacon szeletekkel, hogy tartásuk legyen és egy kis formát is ad nekik, összetűztem és már mehettek is a serpenyőbe.
ilyen volt:
ilyen lett:
a bacon piros és ropogós, a hús belül rózsaszín és kicsit véres - pont jó!