szombaton kertezés volt a program a mézeskalács házikónál. először a fűnyírásos, motoros kaszás nem szeretem, utána a virágültetéses :-). hihetetlen, hogy a borostyán és a vadszőlő mire képes!!! már lassan három éve küzdök velük...
a jól végzett munka után pedig a megérdemelt finom ebéd következett, ami villámgyorsan készült el.
a boronatárcsára dobtunk fel két megtermett lazacszeletet, amit otthonról hoztunk előre megfontolt szándékkal. türelmesen kivártuk, hogy parázs egyenletes legyen, mert nem akartuk, hogy a hal elszenesedjen. először bőrével lefelé sütöttük 8-9 percig. ezalatt az ropogós lett és majdnem teljesen átsült az egész szelet, majd megfordítottuk és még 2-3 perc kellett, hogy teljesen elkészüljön.
fantasztikus lett! a hús zamatos, a bőre ropogós :-) csak egy kis frissen őrölt borssal fűszereztem és citromlével locsoltam meg. otthonról hozott házi pestoval és minimál salátával ettük.