persze a kettőnek nem sok köze volt egymáshoz, illetve csak annyi, hogy hétvégén bográcsoztunk. pörit, mert sokan voltunk és az finom, de, készült egy húsmentes "B" menü is. én a kukta voltam mindkét esetben, de annyira finom lett, hogy kár lenne szó nélkül hagyni.
zöldségcurry. ha nagyon tudományos szeretnék lenni :-))), akkor tulajdonképpen a névadó indiai rokona, ahogy a lecsó a család magyar tagja. (lehet ezen a vonalon kutakodva össze lehetne dobni egy jó kis családfát) bármilyen zöldségből készülhet. ez a mostani az összetevőket tekintve egyáltalán nem volt autentikus. ami belekerült sárgarépa reszelve, karalábé hasábokra vágva, cukkini, padlizsán és paradicsom felkockázva, egy kis marék napraforgómag és mazsola.
az egész egy hagymás fokhagymás alappal kezdődik, ezután került bele a paradicsom, sárgarépa és a karalábé, mert azoknak több idő kell és amikor elkészül határozottan jól esik egy-egy határozottabb karalábéval találkozni. ezután következik a padlizsán a mazsola és a legvégén a cukkini. rengeteg curry-vel és indiai fűszerkeverékkel ízesítettük. másnap a morzsa partyhoz egy kis rizst is főztünk hozzá.
(igazából nem túl fotogén, de azért megpróbálom)