elhatároztam, hogy akkor legyen fészbuk is.
... és persze mi legyen az első, hát a címadó.
ezért, és mivel kezdődik a szezon, gyártottam gyorsan egy ratatujt. illetve, már gyártottam korábban is, de kész állapotában nem túl fotogén a lelkem :-), ezért most már akkor lefotóztam, mikor minden adalék a fazékban volt.
a ratatuj egy olyan találmány, mint nálunk a lecsó. nincs két egyforma, még egy konyhában sem mindig ugyanúgy készül.
én ha ratatujt készítek, akkor csak zöldséget és friss fűszereket teszek bele, amit a teraszon termesztek. paprikát, paradicsomot, cukkinit, padlizsánt, esetleg gombát, bár ez már nem autentikus.
legutóbb olyat ettem amiben kolbász is volt, a padlizsánt előre megsütötték és összeturmixolva került bele. nagyon finom volt (köszönöm K. :-))).
az is nagyon-nagyon finom volt.