ratatuj

Friss topikok

  • Amaja: @nemvagyokmesterszakacs: nagyon szuper a blogod különösen a "fotód" tetszik. örülök, h megtaláltál. (2011.07.25. 21:18) bográcsozás - zöldség curry
  • anazar: A saját szüretre természetesen! Dublinban hűvösből nincs hiány, viszont napon érett paradicsomból ... (2011.07.15. 10:45) az első saját paradicsomok
  • Cetül Ordít: Szép..:P (2011.03.06. 13:01) csöröge fánk
  • Amaja: nem felejtettem el, de azóta nem készült... (2011.02.21. 13:08) vkf 2010 - hideg töltött káposzta
  • Amaja: @Rosszarcú Marhavágó: kösz! :-)).. vannak még képek... de itt egyszerűen technikai professzionizmu... (2011.02.01. 22:14) aranygaluska

bableves

2011.01.20. 18:30 Amaja

akkor most egy klasszikus recept, mert olyanok is készülnek nálunk. csülkös bableves. igazából csak a mennyiség miatt izgalmas, mert 10-12 főre készül - két csülökből, hogy legyen bőven husi, egy kg. babból egy 10 l-es fazékban. itt azért bátortalanul, de megjegyezném, hogy a karácsonyi kocsonya és káposzta két 10 l-es fazékban készült, nna arról majd máskor...

most sajnos nem a szokott helyen, a lehel piacon,  vettem a csülköt,  ezért nem is ugyanolyan volt, mint amit megszoktam. a füstölése intenzívebbre sikerült, amit a levesen is érezni lehetett.

a két szép csülök beugrott a fazékba és ott puhára főtt, szép lassan órák alatt. amikor kicsit kihűlt kivettem a levéből, "kifiléztem"  külön tálra raktam. közben amíg a csülök a fazékban csücsült, a  babot beáztattam, majd feltettem  a zöldséggel együtt főzni és felöntöttem a csülöklé felével. szép, hosszan főztem, amíg a bab meg nem puhult, ezután berántottam és csipetkét tettem bele. a húst külön  szoktam tálalni, mert nálunk van aki második fogásnak eszi tormával, mustárral. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ratatuj.blog.hu/api/trackback/id/tr252592500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása