már nem tudom hol hallottam annak idején ezt a receptet. amikor először kipróbáltam még trendi sem volt, azóta többször készítettem, bár a lányom szerint gyilkos dolog ezt művelni egy lazaccal. kicsit mindig más, mert ez is olyan ahány ház annyi szokás fogás :-)). egyik hétvégén a lenti változat kerekedett, mert kisebb vendégség volt és borkorcsolyának, hideg előételnek üditő, kellemes, pont jó volt.
amit én tettem bele:
lazac - 40 dkg
kapri bogyó - 2 teáskanál
paradicsom - 2 db
lilahagyma - kicsi és csak egy fél fej
petrezselyem - maréknyi
tabasco
mustár
oliva olaj
só
bors
citromlé
a lazacot húsdarálón kétszer átdaráltuk. a paradicsomnak ki kell vágni a magjait, mert eláztatja és az összes hozzávalót nagyon apróra kell vágni. én a kaprit is felvágom, szerintem intenzívebb az íze. tálalás előtt két- három órára tegyük hűtőbe. piritós kenyérrel finom.