ratatuj

Friss topikok

  • Amaja: @nemvagyokmesterszakacs: nagyon szuper a blogod különösen a "fotód" tetszik. örülök, h megtaláltál. (2011.07.25. 21:18) bográcsozás - zöldség curry
  • anazar: A saját szüretre természetesen! Dublinban hűvösből nincs hiány, viszont napon érett paradicsomból ... (2011.07.15. 10:45) az első saját paradicsomok
  • Cetül Ordít: Szép..:P (2011.03.06. 13:01) csöröge fánk
  • Amaja: nem felejtettem el, de azóta nem készült... (2011.02.21. 13:08) vkf 2010 - hideg töltött káposzta
  • Amaja: @Rosszarcú Marhavágó: kösz! :-)).. vannak még képek... de itt egyszerűen technikai professzionizmu... (2011.02.01. 22:14) aranygaluska

csöröge fánk

2011.02.22. 06:22 Amaja

már majdnem vége a fánkszezonnak és én megígértem, hogy majd még ebben a szezonban sütök csöröge fánkot.

rég készítettem és valamiért úgy emékeztem, hogy nagyon macerás. szombat délután egy kenyér receptet kerestem és akkor találtam meg a cetlit amire ráírtam a "tuti" receptúrát. mivel a vasárnapi ebéd csak felteszem sütős, főzős volt nem nagyon kellett menet közben adjusztálni, így hát  neliláttam a csörögének. ez ráadásul nem is a kelttésztás, hanem a tejfölös változat, amitől még egyszerűbb lett, kivéve, hogy kiderült,  a leírásban az anyaghányadok csak olyan nagyából kb. mértékegységben voltak feltüntetve és ezért rögtönöznöm kellett. szerencsére a tészta állagára utaló  megjegyezés - rugalmasan kemény - elégnek bizonyult ahhoz, hogy mennyiségek ide-vagy oda pont  jó lett az anyag. gyorsan nekiláttam kisütni. szerencsére itt volt egy kis segítségem. az elkészült fánkok megszabadultak a felesleges zsiradéktól és porcukorba burkolóztak. ez lett a végeredmény:

ugye szép?

anyukám féle baracklekvárral ettük.

1 komment

Címkék: édesség fánk

A bejegyzés trackback címe:

https://ratatuj.blog.hu/api/trackback/id/tr702676786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása