már majdnem vége a fánkszezonnak és én megígértem, hogy majd még ebben a szezonban sütök csöröge fánkot.
rég készítettem és valamiért úgy emékeztem, hogy nagyon macerás. szombat délután egy kenyér receptet kerestem és akkor találtam meg a cetlit amire ráírtam a "tuti" receptúrát. mivel a vasárnapi ebéd csak felteszem sütős, főzős volt nem nagyon kellett menet közben adjusztálni, így hát neliláttam a csörögének. ez ráadásul nem is a kelttésztás, hanem a tejfölös változat, amitől még egyszerűbb lett, kivéve, hogy kiderült, a leírásban az anyaghányadok csak olyan nagyából kb. mértékegységben voltak feltüntetve és ezért rögtönöznöm kellett. szerencsére a tészta állagára utaló megjegyezés - rugalmasan kemény - elégnek bizonyult ahhoz, hogy mennyiségek ide-vagy oda pont jó lett az anyag. gyorsan nekiláttam kisütni. szerencsére itt volt egy kis segítségem. az elkészült fánkok megszabadultak a felesleges zsiradéktól és porcukorba burkolóztak. ez lett a végeredmény:
ugye szép?
anyukám féle baracklekvárral ettük.