ratatuj

Friss topikok

  • Amaja: @nemvagyokmesterszakacs: nagyon szuper a blogod különösen a "fotód" tetszik. örülök, h megtaláltál. (2011.07.25. 21:18) bográcsozás - zöldség curry
  • anazar: A saját szüretre természetesen! Dublinban hűvösből nincs hiány, viszont napon érett paradicsomból ... (2011.07.15. 10:45) az első saját paradicsomok
  • Cetül Ordít: Szép..:P (2011.03.06. 13:01) csöröge fánk
  • Amaja: nem felejtettem el, de azóta nem készült... (2011.02.21. 13:08) vkf 2010 - hideg töltött káposzta
  • Amaja: @Rosszarcú Marhavágó: kösz! :-)).. vannak még képek... de itt egyszerűen technikai professzionizmu... (2011.02.01. 22:14) aranygaluska

ebéd fokhagyma nélkül

2011.02.16. 20:25 Amaja

a vasárnapi ebéd közben egyszer csak rádöbbentünk, hogy ebben a  menüben nincs fokhagyma. Erre azért emberemlékezet óta - na jó, legalábbis most  a téli szezonban - nem volt példa.

egyben arra is rájöttem, hogy nálunk a BF-ben (big family) a legnagyobb "gyasztroszakadékok" a klasszikus recepteknél találhatóak. mert az újdonságokat, mint pl. az egyik ágról érkezett  "kenőkét ami hihetetlen mennyiségű fokhagymával  felturbózott juhtúró, plusz az egyéb titkos adalékok, vagy a másik oldalról érkezett bármilyen meglepő fogást   egyszerűen úgy fogadták el a jelöltek ahogy volt. új volt az íz és úgy került be a köztudatba.

van egy másik  csoport, ide tartoznak a  klasszikusok, mint pl. a petipöri, ami felülmúlhatatlan még akkor is, ha valaha, régen egy messzi-messzi galaxisban,  létezett egy másik, klasszikus pörkölt. a petipöri teljesen magától értetődően átvette a hatalmat.

de ott van egy szép nagy csokor  mindenféle, ami az egyik és a másik ágon különböző módon készült.

ilyen a fokhagymamentes ebéd főszereplője a rakott krumpli is. az én megszokott kemény tojásos, kolbászos, virslis,  tejfölös változatom mellé került egy tojásos kolbászos, tejfölttojássalelkeverekésazzalöntömnyakon, reszelt sajtos változat. nna ilyenkor legyen okos az ember, hogy senkinek ne okozzon túl nagy csalódást, amikor  az egyik csapat az egyikre számít amikor kiderül a menü a másik a másikra.

 

az erdmény persze kompromisszumos lett. került  bele  a krumplin kívül:

kemény tojás

serpenyőben kicsit megfuttatott kolbászkarikák, hogy a kiolvadó zsírral azért meg lehessen locsolni

virsli

és a tejfölöstojásos nyakonöntés

lemaradt viszont a reszelt sajt  a tetejéről mielőtt a sütőbe került volna. ez szabadon választott lett utólag egyénileg.

lehet érdemes lenne utánajárni egy rakott krumpli összesnek??

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ratatuj.blog.hu/api/trackback/id/tr22649498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása