a hal és a farfalle régi összeszokott társulat a noszalgiát a tintahal hozza az együttesbe - és a pólómba, amiből ki se jött, V...sh ide-v oda :-((
mindegy, a lényeg, hogy még a nyári - innen a nosztalgia - tintahal szállítmányból volt egy pár darab. ahhoz nem elég, hogy önálló alkotássá váljon, de ahhoz pont jó, hogy feljavítsa a fenti duót.
tehát amíg farfalle - al dente állapotba kerül, addig először megtisztítom, - horvátországban tanultam a halastól, aki mindennap jött a friss szállítmánnyal (német, horváth, olasz és már nem is tudom milyen nyelven magyarázott kézzel-lábbal) - felkarikázom a tintahalat és 1-2 percre megmutatom a fokhagymás olajnak, majd kiveszem a serpenyőből. ezután félreteszem. hagymát dinsztelek - hhúúú milyen béna így leírva - rádobok 2-3 gerezd összenyomott fokhagymát és felöntöm egy doboz konzerv paradicsommal, olyannal amiben nagy paradicsom darabok vannak. beleszórok egy marék olajbogyót és hozok az erkélyről friss kakukkfüvet, dobok rá még pár szem, szintén friss, bazsalikomlevelet, sót, borsot és összeforralom, mielőtt elzárom a gázt még visszadobom a tinahal karikák felét és összekeverem az addig elkészült tésztával. a maradék karikákat rádobom.